Kategorier
Anmeldelser

ANMELDELSE: About Vintage 1926 Gold Black

About Vintage er det fremadstormende danske urmærke, der ekspanderer og åbner lækre butikker i østen, præget af den nordiske stil. Skov / Andersen hedder teamet bag, og i dag kigger jeg nærmere på deres smukke forgyldte armbåndsur, 1926 Gold Black. 

En uge på håndleddet. 
Det er en fornøjelse at åbne et ur fra About Vintage. Det kommer altid i en lækker æske, og man får altid en valgfri ekstra rem med i købet. Ja, du gættede det – 1926 Gold Black er langt fra mit første ur fra About Vintage. Jeg må vist siges, at være lidt af en fanboy. Remmen jeg valgte hedder 5-link, svarende til en jubilee-lænke. Lænken uret er født med hedder 3-link, svarende lidt til en oyster-lænke. Sidstnævnte synes jeg hverken klæder uret eller mit håndled, til gengæld er jeg helt skudt i 5-link lænken; hvilket også forklarer, at kun denne er afbilledet i min anmeldelse. 

Udvalget af remme i deres sortiment er ret imponerende, og særligt en fræk rød nato-rem pirrede min nysgerrighed. Den ender jeg sikkert med at bestille. Det er rasende let at skifte remme på ure fra About Vintage, og fedt er det, at der sjældent skal mere end et remskifte til, før man føler, at man har fået noget helt nyt igen. 

39.5 mm er min yndlings størrelse – på én gang både sporty og dressy. Der er noget mystisk og elegant over 1926 Gold Black der med sin veludførte forgyldte overflade, akkompagneret af den klassiske 5-link lænke, nærmest stinker langt væk af penge, cigar-røg og god stil. En stemning vi har forsøgt at fange på billederne nedenfor.

Ved første øjekast fandt jeg egentlig guldfarven en tand for underspillet, men efter noget tid på håndleddet må jeg tilstå at have ændret mening. Udtrykket er flot, og med mere knald på ville det formentlig synes kunstigt eller billigt. De hvide indekseringer på den dyb sorte skive fremstår skarpt og sikrer god læsbarhed. Jeg er personligt ikke til datovisning på skiven, så at denne er undladt, passer mig glimrende. Prisen på uret er vejl. 2999 dkk. Absolut fair for et godt stålur på lænke – endda med en tilvalgt ekstra rem og såvel den rotérbare krans og urets lås i ligeså veludført kvalitet. 

Lad os tage et kig under hjelmen.
Men hvad driver så værket? Jo, tager man et kig indeni 1926 Gold Black, finder man et japansk kvalitets quartz-værk, altså et batteridrevet værk, af typen TMI VH31. Det har en forventet batteri-levetid på mindst to år og pryder herudover helhedsoplevelsen af uret, rent visuelt, af en simulerende flydende sekundviser. 

De gyldne ord.
Foruden det godt 25 år gamle Seiko dress-ur, jeg har arvet fra min elskede far, tæller min samling ikke et eneste guldur. About Vintage 1926 Gold Black passer derfor utrolig godt ind i familien, og mine nærmeste – som har set uret med fingrene – er da også imponeret over, hvor meget man her får for pengene. 

Det var en anelse omsonst at forlænge lænken. Simpelthen fordi det næsten er for godt stykket sammen. Men det lykkes, og qua min passion har jeg da også værktøjet dertil. Jeg vil foreslå, at uerfarne ikke slår sig løs, men i stedet stikker sin lokale urmager en hundredemand for denne service. Det ville ihverfald være en skam, hvis man fik påført uret ridser i sit forsøg på at lege actionhelt. 

Min ursamling hilser About Vintage 1926 Gold Black velkommen. Det er et godt og solidt quartz-ur, som stjæler nysgerrige blikke og har god bærekomfort. Jeg har tidligere ejet både 1926 All Black og 1926 Steel Black, men denne gyldne udgave er afgjort min favorit. 

Fotos af: Steffen Aba.

About Vintage 1926 Gold Black forhandles af About Vintage og har en vejl. udsalgspris på 2995 dkk. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *