Kategorier
Anmeldelser

ANMELDELSE: Von Vogel Custom Timepieces

I kølvandet på mit seneste skriv om homeage vs. kopi-ure kommer her en anmeldelse af min samlings nyeste tilføjelse; et “hjemmebygget” ur fra Von Vogel. Von Vogel er et dansk brand, der stikker lidt ud ved at give kunderne mulighed for selv at designe sine ure på en gennemført hjemmeside, og få dem leveret direkte til døren. Hvordan dét fungerer i praksis, skal jeg nok fortælle mere om, men lad os starte med lidt baggrundsinfo.

Du har måske hørt navnet Christian Vogel før. Og hvis ikke, kan du nok gætte, at han er manden bag Von Vogel Custom Timepieces. Christian er en erfaren rotte i faget, med sine 20 år som designer af fashion-ure for bl.a. Hugo Boss og Lacoste. Et stærkt know-how, som han har taget med sig ombord på sit eget livsværk, Von Vogel.

Mit gæt er, at Christian gennem årene er stødt på lidt for mange, lad os kalde dem kønsløse, ure uden sjæl der ikke formår, at differentiere sig sønderligt fra markedet. For gode ure kommer i alle prisklasser – og for den sags skyld også fra alle verdenshjørner.

Det samme gør sig gældende for Von Vogel. Inspireret af norden, og anført af Christian Vogel, har Von Vogel sin produktion i Hong Kong, hvorfra det færdige ur pakkes og sendes.

Fra museklik til modtaget pakke.
Konceptet er unikt og særdeles gennemført. Jeg klikkede mig ind på vonvogel-design.com og straks efter, var jeg i fuld færd med at designe mit første ur. Von Vogel har gjort det dejlig simpelt. Med ganske få museklik vælger man ud fra tre toneangivne elementer; urkasse/skål, skive/urværk og rem/lænke. Stilmæssigt er udtrykkene inddelt i 5 forskellige design kategorier: Clean, Classic, Sport, Pilot og Diver.

Uret jeg fik bygget mig, er modellen afbilledet øverst i anmeldelsen. Og kombinationerne ud fra ens valg i de 5 kategorier kan sammenlagt skabe flere end 25.000 forskellige urdesigns. Så der er altså ingen undskyldning for ikke at prøve grænser af og skabe sig et ur, der ikke ligner alle de andre.

Mit personlige design.
Således gjorde jeg selv. Efter at have hygget rundt på hjemmesiden et godt stykke tid med mange forskellige designs i kurven, faldt valget på det 44 mm dualtime design med dybblå visere på den flotte mælkehvide skive. Her bevægede jeg mig langt ud af min komfort zone, da jeg normalt foretrækker ure mellem 39-41 mm. Samtidig er jeg klart bedst til stållænker, hvorfor mit valg naturligt også faldt på en sådan. Kassen / skålen jeg valgte, som mit sidste element, har et lidt sporty udtryk, som jeg kan lide det, og som jeg fandt spændende at kombinere med skiven, der har et mere stilrent udtryk. Et udtryk som man typisk finder det på et dress-ur.

Solskinsbillede af mit personligt designede Von Vogel ur.

Mens man sidder og nørder med sit design på Von Vogel’s side, kan man løbende følge med i den samlede pris på sit mesterværk. Mit design endte på beskedne 1599 kr. En meget fin pris for så personliggjort en oplevelse. For udtrykkene er jo nærmest uendelige, og inden vi når til min endelige dom, får du herunder nogle eksempler på designs begået af nogen af Von Vogel’s andre kunder.

De gyldne ord.
Fra jeg puttede det færdige design i kurven, til jeg havde mit nye ur på håndleddet, gik der fire dage. Imponerende, og præcis som det bør være. Når det så er sagt, levede ikke alt herefter helt op til forventningerne.

Det giver god mening, at uret ikke kommer i en fin tung æske, når det skal fragtes fra den anden side af jorden. Men men, lige på indpakningen og præsentation af uret er der altså plads til forbedring. Det virker for billigt, og der er ærgerligt, når resten af oplevelsen er så gennemført fin.

Selve uret var usamlet – og det var som sådan ikke et problem. Det tog måske 10 minutter at samle uret og afkorte lænken. Problemet ligger i, at man ved færdiggørelsen af sit design bliver præsenteret for en super fed video af det færdige ur – og som dén video er skruet sammen, får man altså fornemmelsen af, at uret også leveres samlet. Jovist giver det da et fint billede af, at man ved udskiftning af blot ét af urets basale elementer, kan ændre det samlede udtryk gevaldigt. Man blev det leveret samlet, havde den samlede oplevelse ligeledes været større.

Kvaliteten på uret er glimrende, og det var sjovt at lave. 1599 kroner er en god pris, hvor man får rigtig meget personliggjort ur for pengene.

Jeg kunne sagtens finde på at designe flere på deres tidsrøver af en hjemmeside. Jeg er især vild med modellerne i deres Diver-serie samt de funky gummiremme. Og stepper de den yderligere op – måske med en dyrere eksklusiv linie med flere finésser – skal blot en større applaus fra mig lyde.

Klik dig forbi Von Vogel’s hjemmeside. Den er så afgjort et besøg værd!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *